Hoe geven wij de toekomst vorm?

Mens en mensheid gaan een ontwikkelingsweg die ons stap voor stap van traditionele groepsverbondenheid naar vrijheid voert. Bij het verwerven van vrijheid speelt ons denken de hoofdrol. Tegelijkertijd veroorzaakt juist die verworven vrijheid in combinatie met wetenschap en techniek de crises waarmee wij nu wereldwijd worstelen. Hoe lossen we zulke crises op? 

Als denken het probleem veroorzaakt, kan ze niet ook de uitweg bieden. De huidige nood in de wereld vraagt om medeleven met onze medeschepselen. Om een liefhebbend hart. Een warm hart kan toekomstidealen in zich dragen, die we dankzij ons heldere denken praktisch kunnen vormgeven. 

De afgelopen week inspireerde me tot de onderstaande stemmingsbeelden. Ik heb hem ook als pdf toegevoegd. Dan is de lay-out wat mooier.

Van Chaos naar nieuwe vormen

Nu vaste vormen hun draagkracht verliezen en Oude Wereld tot Chaos vervalt, lijden wij mensen en alle wezens die ons geduldig dragen en liefdevol omringen aan onze armoede van geest.

Blijven wij aan het kruis der materie hangen, dan blijft het Goede Vrijdag. Doods in onszelf en om ons heen.

Goede Vrijdag stemming
In Christus stervend,
afnemende maan na lentepunt

Vat je dan de moed tot sterven, in broederschap en vrede met je lot, dan stulp je dromend om, om zwanger van Aardetoekomst een wereld te omvatten. In jou stolt nu een Nieuw Jeruzalem.

Bij het ontwaken mag je jouzelf weer in je dragen. Vormkracht bloeit nu op tot licht, tot doelvervulde daadkracht, die je wakker inzet voor een wereld die ons Toekomstig Thuisland is.

Paasstemming
Door de Heilige Geest herleven wij,
Eerste zondag na afnemende maan, na lentepunt

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s