Workshops, gesprekken, etc

Sinds 2003 spreek ik over sociale kunst. Bij voorkeur verbind ik dit thema met pedagogiek en (zelf)opvoedkunst. Heb je interesse in een bijeenkomst binnen jouw organisatie, neem dan contact met me op. Interessante data voor 2019:

9 januari            Het scheppen van ruimte, van 17.30 – 21.30 in Zeist

In voordracht en gesprek stonden twee vragen centraal: Hoe komt het toch dat groepen mensen steeds vaker op elkaar botsen? Hoe scheppen we zonder onze individuele vrijheid te verliezen innerlijk ruimte voor elkaar? Ons bewustzijn is in ontwikkeling. Architecten zoeken passende vormen om dit uit te drukken. De avond wierp een nieuw licht op het geestelijk fundament van het Eerste Goetheanum.

20 januari        Botsende waarden?, van 15.00 – 17.00 in Leusden

Terwijl de uitdagingen waarvoor we staan groeien, komen groepen mensen steeds vaker lijnrecht tegenover elkaar te staan. Hoe komen we weer met elkaar in gesprek? Hoe verkrijgen we draagvlak voor een gezamenlijke ontwikkeling? Welke rol kan het recht hierbij spelen? Sprekers tijdens deze zeepkist-sessie zullen ongetwijfeld voor een kleurrijk palet aan inzichten zorgen. De middag is georganiseerd door Vrienden van de ISVW (de Internationale School Voor Wijsbegeerte).

10 maart                Het scheppen van ruimte, van 14.00 – 17.00 in Zutphen

In voordracht en gesprek staan twee vragen centraal: Hoe komt het toch dat groepen mensen steeds vaker op elkaar botsen? Hoe scheppen we zonder onze individuele vrijheid te verliezen innerlijk ruimte voor elkaar?

juni                     Netwerkdag Sociale Kunst

Meer informatie volgt.

november         Symposium bij de start van de week van de Dialoog

Terugblikkend op het inspirerende symposium In dubio staan van november 2018 besloot Stichting Dialoog in 2019 opnieuw een symposium te organiseren. Ook dit jaar geven Reinier Steinbuch en ik hier vorm aan. Meer informatie volgt.