Over mij

Al tijdens mijn studie aan de TU Delft, merkte ik dat ik liever met mensen werkte dan dat ik achter een tekentafel stond. Ik werd dan ook geen architect, maar bruggenbouwer. In mijn werk ontwikkelde ik een voorkeur voor plekken waar ik verbindend werken kon.

De eerste vijftien jaar na mijn studie werkte ik vooral in technisch-wetenschappelijke werkvelden. Zo gaf ik leiding aan de uitbouw van de opleidingspoot van het NEN-instituut. Daarbij zocht ik succesvol samenwerking met andere marktpartijen. Na mijn veertigste werkte ik een aantal jaar als managementcoach en procesbegeleider in een groot laboratorium, bij een paar Facilitaire diensten en in de gezondheidszorg. Via de school van mijn kinderen, kwam ik in 1993 in aanraking met het vrijeschoolonderwijs. Eerst als bestuurder. Al snel leidde dit tot vragen en sinds 2000 werkte ik als interimmanager, organisatieadviseur, toezichthouder en fusiebegeleider binnen het vrijeschoolveld.

Per 1 januari 2020 besloot ik van mijn eerdere hobby’s ‘werk’ te maken. Dat betekent dat ik me ga toeleggen op lezingen, workshops en artikelen over levenskunst en sociale kunst. Inspirerend daarbij is het onderstaande motto van Rudolf Steiner:

Heilsam ist nur, wenn
im Spiegel der Menschenseele
sich bildet die ganze Gemeinschaft
und in der Gemeinschaft
lebet der Einzelseele Kraft.

ir Annemarie Sijens