Scheppen van ontwikkelingsruimte

In onze tijd zijn conflicten en crises aan de orde van de dag. Het is daarom waardevol om te onderzoeken welke verschijnselen daarbij een rol spelen. Als je die leert kennen, nemen je mogelijkheden om een crisis tijdig te herkennen en het hoofd te bieden toe. Kennis van deze fenomenen maken het bovendien mogelijk om jezelf en je organisatie steeds verder te ontwikkelen.

Annemarie laat aan de hand van drie balansen zien welke emoties, houdingen en waarden belangrijk zijn als je de professionaliteit, het onderlinge vertrouwen en de gezondheid van een organisatie (verder) wilt ontwikkelen. Het door haar ontwikkelde model sluit goed aan op de trits: people, planet, profit.

———————–

Deze open bijeenkomst op 1 oktober 2012 is georganiseerd door de Sociale Sectie van de Antroposofische Vereniging in Nederland. De avond heeft de volgende indeling:

  • 17.30 ontvangst met een kopje soep en een broodje
  • 18.30 start presentatie
  • 20.15 uiterlijke sluiting

————————–

Annemarie Sijens (1956) werkte na haar studie bouwkunde afwisselend als leidinggevende en als adviseur. Haar werkervaring ligt in de techniek,  de zorg en sinds 2001 vooral in het vrijeschoolonderwijs. Ze is haar leven lang al geboeid door groei- en ontwikkelingsprocessen in de natuur en studeerde enige tijd biologie. In haar werk streeft ze naar een organische ontwikkeling waarbij mensen hun grenzen verleggen en organisaties tot bloei komen.