Inleiding

Honderd jaar geleden is de eerste Waldorfschool opgericht, de Duitse evenknie van onze vrijescholen. In datzelfde jaar gaf Steiner een nieuwe impuls aan het sociale leven. Een dubbel jubileumjaar dus. Najaar 2018 kreeg ik de vraag om een artikel over honderd jaar Waldorf te schrijven. In dat artikel ligt de basis voor Start to Change the World! Een boek waarin ik mijn achtergrond als architect combineer met mijn levenservaring als procesbegeleider in het onderwijsveld, opvoeder en onderzoeker naar het goede leven.

Start to Change the World gaat bestaan uit een compositie van teksten, tips en oefeningen over het ademen van aandacht en alles wat daarbij komt kijken. Het roept op tot (zelf)opvoeding en kleinschalige cultuurvernieuwing. Thuis, op je werk en in de buurt.

De voortgang kun je op deze website meebeleven. Wekelijks plaats ik een update online. Spreekt deze inleiding je aan, dan doe je me een groot plezier door contact met me op te nemen, want in dialoog komt het beste tot stand.

Benieuwd? Klik dan door naar de inhoudsopgave van “Start to Change the World!”.

Delen: