Home

Peripatos is in 2006 opgericht door Annemarie Sijens. In haar werk streeft ze naar het bevorderen van vrijheid, verbondenheid en rechtvaardigheid.

In het oude Athene vormde de peripatos een beschaduwde zuilengalerij rond de open, zonnige markt. Met wat fantasie kun je je voorstellen dat Aristoteles er met zijn leerlingen wandelde en hen vragen stelde. Zijn leerlingen dachten over de antwoorden na en verwierven hierdoor nieuwe inzichten.

Inzicht maakt vrij. Dankzij inzicht kun je individuele keuzes maken en je bevrijden uit traditionele groepsverbanden en ongewenste patronen. Als vrije individuen willen we zelf kiezen met wie we ons verbinden. Zowel privé als qua werk. Het liefst maken we die keuzes met het hart. Uit liefde dus.

Wie zowel vrijheid als verbondenheid liefheeft, leeft met botsende waarden. Hoever mag de individuele vrijheid van de professional reiken? Welke verbondenheid mag de leiding van een organisatie verwachten? Maar vooral: Hoe zorg je ervoor dat een organisatie en haar medewerkers zich juist aan botsende waarden blijven ontwikkelen?

Wie vrijheid en verbondenheid recht wil doen, streeft naar rechtvaardigheid. Deze kardinale deugd, vormt volgens Plato de bekroning van wijsheid, moed en matigheid. Waar leiding en professionals elkaar vanuit die optiek durven te ontmoeten, vormt zich een nieuw, kloppend hart van de organisatie.