Tussen proefballon en luchtkasteel

Een goede toekomstdroom is zwaarder dan een luchtballon en lichter een luchtkasteel. Speel met je dromen en geniet van dit spel. Niets is leuker dan je dromen op een speelse manier in de praktijk te realiseren!

We hebben allemaal wel een kennis die het ene na het andere proefballonnetje oplaat, maar niets concreets uit zijn handen laat komen. Als je een heliumballon loslaat, stijgt hij helaas snel hoger en blijf je met lege handen achter. Logisch, want helium is lichter dan lucht.

Luchtkastelen daarentegen, het woord zegt het al, zijn zwaar en voor een kasteelheer met zijn gevolg bestemd. Landen ze, dan hebben ze consequenties voor velen. Hun landing is niet zacht, maar dreunt lang door. Een reorganisatie met veel ontslagen kun je zien als zo’n geland luchtkasteel. Het beoogde doel is vernieuwde groei en bloei. In de praktijk komt het helaas vaak op kaalslag neer. Slechts enkelen profiteren en de rest kan gaan.

Goede toekomstdromen lijken op kleurrijke zeepbellen. Omdat je ze met je eigen adem vult, zijn ze noch te licht, noch te zwaar. Ze horen bij jou en blijven een tijdje voor je ogen dansen. Soms spatten ze al in de lucht uiteen, maar andere keren dalen ze zo zachtjes neer, dat ze nog even gracieus opspringen om pas daarna te verdwijnen. Bellenblazers vrolijken de wereld een beetje op. Hun bellen geven de wereld een kleuriger en misschien zelfs inspirerende toets. Stuk voor stuk goede redenen om het maken van toekomstdromen wat vaker te oefenen.

blow-bubbles-736868__180

Een bijschrift invoeren

 

Foto pixabay, bellen blazen
Dit bericht werd geplaatst in bewustzijnsontwikkeling, levenskunst en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s