Delen is het nieuwe hebben

We hebben onze auto net voor een paar weken aan mijn dochter en haar vriend uitgeleend. Dat was geen groot offer, want we zijn al op vakantie geweest en hebben een Ov-kaart waarmee we buiten de spits gratis kunnen treinen. Voor hen was het een cadeautje de auto mee te krijgen, want een auto huren is prijzig, zeker als je er allebei in wilt kunnen rijden.

De afgelopen paar jaar reed Esther maar weinig, met als resultaat dat de drempel om achter het stuur te gaan zitten, steeds hoger werd. Nu ze onze auto mee zouden krijgen, zag ze onmiddellijk de ontwikkelingsmogelijkheid die dit bood. Ze overwon haar angst, oefende woensdagmiddag nog een keer op een bekende route en reed vanmorgen in alle vroegte het land uit.

IMG_1893

 

 

 

Zij rijdt, hij loodst haar België in.

 

 

Angst houdt ons klein. Alleen door het stuur bewust in handen te nemen, kunnen we onze mogelijkheden verruimen. Wat dat betreft is autorijden een metafoor voor het leven zelf. Zien dat iemand een ontwikkelingsstap zet, doet me altijd veel plezier.

De kers op de slagroom

Afgelopen woensdag, vlak voor het eten, gaven de kinderen ons tot onze verrassing de sleutels van hun appartement in Amsterdam. Zolang zij op vakantie zijn, mogen wij daar gebruik van maken. Dat opende ineens allerlei onverwachte perspectieven voor ons. ‘s Avonds naar een concert zonder dat we ons na afloop naar de trein hoeven te haasten, een ontbijtje halen in de stad, slenteren naar de Hermitage. We hebben net online kaarten voor een concert geboekt ….

Ik kreeg veel reacties op deze blog. De leukste kwam via de app en luidde: “Wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen”.

Dit bericht werd geplaatst in levenskunst en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Delen is het nieuwe hebben

  1. Had ik dat geweten… hadden we een kopje koffie kunnen drinken!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s